当前所在位置: 首页 -- MTI教育 -- 导师队伍 -- 正文

导师队伍

曹火群
作者:时间:2019-09-06点击:

曹火群,英语语言学博士,副教授,硕士研究生导师;主要研究兴趣为理论语言学、应用语言学及翻译。曾在《外语电化教学》、《外语与外语教学》等刊物上发表论文二十余篇,出版专著一部,参编大学英语文库,主持和参与省部级科研项目。主讲课程:语言学导论、英语语法、英语修辞、英语词汇学、英语语用学概论、英汉翻译等,MTI课程《应用翻译》。

Cao Huoqun, Associate professor with a PhD in English linguistics; Research Interest: Theoretical Linguistics, Applied Linguistics, and Translation Studies;  Publications: one academic monograph, more than 20 research papers ( including those in Computer-assisted Foreign Language Education, Foreign Languages and Their Teaching, etc.) ; The Courses tutored: An Introduction to Linguistics, English Grammar, English Rhetoric, English Lexicology, and An Introduction to English Pragmatics, Translation between English and Chinese and Practical Translation.